גבינת בוראטה עם פסטו ועגבניות שרי (ללא גלוטן)

מוצרלה בורטה ואני זו אהבה ממבט ראשון.
היינו במסעדה איטלקית, והמלצר הציע שני ספיישלים למנה ראשונה. אני כבר לא זוכרת את השני אבל הברק בעיניים שהיה לו כשהוא הציע מנה בשם "מוצרלה בורטה- גבינת מוצרלה שבתוכה שמנת סמיכה ומתקתקה על פסטו יחד עם עגבניות שרי" לא השאיר שום ספק- זה מה שנזמין.
ואז היא הגיעה. יפה ולבנה, מונחת במרכז הצלחת על רוטב פסטו ירוק בוהק, מוקפת בעגבניות שרי אדומות, מעל הכל זילוף זהב של שמן זית וליד, ברור, פוקצ'ה יפהפיה וחמה, ישר מהתנור. המלצר הניח את המנה על השולחן ופירט את הוראות השימוש: בוצעים את הגבינה מהאמצע עם הסכין, השמנת הסמיכה מתפרצת מתוכה על הפסטו והעגבניות ואז פשוט טורפים יחד עם הפוקצ'ה. וככה עשינו. וזו הייתה שלמות, רגע כזה בחיים שבו הכל מושלם ופשוט, ולא צריך לחשוב, רק לאכול ולמות מרוב עונג.
איפה קונים מוצרלה בורטה?
בעבר אי אפשר היה להשיג גבינת בורטה בכל מקום, בעיקר מכיוון שהתוקף שלה קצר מאוד ולרוב המקומות לא השתלם להחזיק אותה אבל היום אפשר להשיג אותה בכל מכולת, סופר או מעדניה. אני הכי אוהבת את הבוראטה של גד כי המרקם שלה הכי טוב בעיניי. כשאתם קונים את הבורטה תקנו רק מה שאתם צריכים לאותה הארוחה כי היא הכי טעימה כשהיא טריה.
איך מרכיבים את המנה?
זה סופר סופר סופר פשוט. כל מה שצריך זה לקחת צלחת רחבה עם שוליים, להניח בתחתית הצלחת מספר כפות של רוטב פסטו שהכנתם בבית, לחצות עגבניות שרי ולסדר אותן ככתר בשולי הצלחת, להניח את הבורטה באמצע, לזלף מעט שמן זית מעל הגבינה והעגבניות, לזלף מעט חומץ בלסמי משובח ולגרוס מעט פלפל שחור מלמעלה. זו כל העבודה.


